Tweedaagse verdiepingstraining Calamiteitenonderzoek

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Duur

2 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Duur

2 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten

€ 995,- (btw-vrij)

Kosten

€ 995,- (btw-vrij)
Algemeen

Tweedaagse verdiepingstraining Calamiteitenonderzoek

Is deze opleiding iets voor jou
Heb je de vierdaagse opleiding voor calamiteitenonderzoeker bij Quasir gevolgd of ben je een senior calamiteitenonderzoeker en wil je blijven leren als het gaat om het onderzoeken van calamiteiten? Zo ja, dan past deze verdiepingstraining bij die behoefte.

Waarom deze opleiding
Iedere calamiteit is uniek en van iedere calamiteit wordt geleerd, zowel door de organisatie als door de calamiteitenonderzoeker en onafhankelijk voorzitter. Je weet en hebt ervaren dat een calamiteitenonderzoek meer is dan een reconstructie van wat er gebeurd is. Tijdens de verschillende stappen in het onderzoek naar de oorzaken die hebben geleid tot een calamiteit, kun je uiteenlopende vragen en uitdagingen tegenkomen. Hoe kun je omgaan met die vragen en uitdagingen en hoe blijf je nu bij na het volgen van onze vierdaagse training calamiteitenonderzoek: een vraag die veelvuldig aan ons wordt gesteld als deelnemers de vierdaagse training hebben afgerond.

Als je binnen je eigen organisatie of als zelfstandige calamiteitenonderzoeker aan de slag gaat, heb je vaak behoefte aan verdieping en aan sparren met andere calamiteitenonderzoekers.’

Bij de verdiepingstraining ontmoet je andere professionals en onder begeleiding van een professionele trainer, onafhankelijk voorzitter en calamiteitenonderzoeker van Quasir ga je tijdens deze dag aan de slag met actuele casuïstiek, dilemma’s en vraagstukken uit de praktijk. Doordat de verdiepingsvragen van de cursisten leidend zijn bij deze training, is de inhoud van elke training anders.

Het maken van een goede oorzakenboom en effectieve verbetermaatregelen zijn een veelgehoorde uitdaging voor onderzoekers. Ook wordt ervaren dat het lastig kan zijn om goed om te gaan met familie en medewerkers die de gebeurtenis en/of het onderzoek als belastend hebben ervaren. Hoe kun je hen en de organisatie hierin ondersteunen in een restauratieve cultuur vanuit je rol als voorzitter van de onderzoekscommissie? Dit zijn voorbeelden waar in de training naar behoefte aandacht voor kan zijn.

Op de tweede dag komt het voorzitterschap van een onderzoekscommissie aan bod en het meer halen uit het multidisciplinaire onderzoeksteam tijdens interviews. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het goed doorvragen op de basisoorzaken, het benutten van de meerwaarde van een multidisciplinair onderzoeksteam, omgaan met onderzoek met grote impact  en effectieve verbetermaatregelen en draagvlak.

Je gaat aan de slag met eigen vraagstukken en er ontstaat een uitwisseling met de vraagstukken van andere deelnemers.

Deze aanpak zorgt ervoor dat je leert van je eigen vraagstukken en de inbreng van de vraagstukken van andere cursisten.

Wat kun je verwachten in deze verdiepingstraining?

Deze verdiepingstraining calamiteitenonderzoek biedt je de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Dit gebeurt aan de hand van casuïstiek en actuele ontwikkelingen in combinatie met de verdiepingsbehoefte van de cursisten.

Van deelnemers wordt een actieve input verwacht van vraagstukken, dilemma’s en casuïstiek uit de praktijk. Dit alles in vertrouwelijkheid en conform de AVG richtlijnen.

Wat verwachten we van jou in deze verdiepingstraining?

Van iedere deelnemer verwachten we een actieve bijdrage, inclusief de voorbereiding. Ondersteunend ontvang je voorafgaand een vragenlijst met als doel dat we vooraf een inventarisatie kunnen maken van de specifieke behoeften van de deelnemers. Oftewel je geeft zelf voor een deel invulling aan de tweedaagse.

Wie zijn de trainers

Beide dagen zijn er twee professionele en ervaren trainers, die ervaring hebben met de vraagstukken, dilemma’s en casuïstiek.

Praktische zaken

Aantal deelnemers 8-10
Koffie/ thee en de lunch worden verzorgd
Lestijden zijn van 9.30 – 16.30 uur

Contact

Siberta weet alles van onze opleidingen, heeft u een vraag of wilt u ergens over sparren? Bel of mail met Siberta en u krijgt gelijk antwoord.

Datum Brochure Schrijf u in
Interview Aria van Straten Scheper advies checlist

Advies nodig?

De Quasir Academy is hét opleidingsinstituut voor professionals en organisaties op het gebied van klachtenmanagement, calamiteitenonderzoek en cliëntenondersteuning. Hebt u vragen over één van onze opleidingen of trainingen? Of wilt u scholingsadvies voor het verbreden en verdiepen van uw vakkennis? Neem gerust contact op met de Quasir Academy.
© Quasir BV Expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen Zorg en Welzijn 2021. Alle rechten voorbehouden.