Driedaagse opleiding Wet zorg en dwang “Wat kan ik ermee” (voor professionals)

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Duur

3 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Duur

3 dagen van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten

€ 2495,- (btw-vrij)

Kosten

€ 2495,- (btw-vrij)
Algemeen

Wil je meer weten over de Wet zorg en Dwang en ben je professional? Optimaliseer je kennis over Wzd en je eigen rol met onze Driedaagse opleiding.

Met onze ervaring als opleider voor Clientvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang worden we steeds vaker benaderd met de vraag of we ook een opleiding kunnen verzorgen voor de Wet zorg en dwang functionaris. In de afgelopen twee jaar hebben we ruim 80 CVP Wzd’en opgeleid. Deze kennis en ervaring hebben we ingezet voor het ontwikkelen van onze Driedaagse opleiding voor de Wzd functionaris.

De Wzd-functionaris in de zorg vervult een onafhankelijke rol in het toezicht op onvrijwillige zorg. U bent een belangrijke waarborg voor de rechtspositie van cliënten in de zorg. Is de Wzd goed geïmplementeerd? Wordt het stappenplan gevolgd? Is onvrijwillige zorg noodzakelijk? En wat verstaat men onder onvrijwillige zorg?

Vanaf januari 2020 is de Wet zorg en dwang van kracht. Iedere zorginstelling waar onvrijwillige zorg geleverd wordt, dient een Wzd-functionaris aangesteld te hebben. Tijdens deze opleiding wordt u uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van Wet zorg en dwang en uw functie als professional.

De training wordt verzorgd door twee ervaringsdeskundigen als het gaat om de kennis van de Wet zorg en dwang en het toepassen ervan in de praktijk. De training is dan ook ontwikkeld op basis van een combinatie van theoretische kennis en eigen casuïstiek.

Inhoud training

  • Inleiding in Wet Zorg en Dwang
  • Voorkomen van dwang bij gedragsproblemen
  • Omgaan met de samenloop van wetten
  • De rol van de Inspectie
  • Tuchtzaken en de klachtencommissie
  • De rol van het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ)

De eerste dag wordt de basis gelegd, dit betreft in de ochtend theorie en in de middag dialoog in de vorm van moreel beraad. De tweede dag staat in het teken van theorie. Hierbij wordt vooral naar de Juridische kant gekeken. Tot slot de derde dag waarin in de vorm van casuïstiek de functie van de Wzd functionaris wordt toegelicht.

Praktische zaken

Contact

Siberta Hassing weet alles van onze opleidingen. Heeft u een vraag of wilt u ergens over sparren? Bel of mail met Siberta en u krijgt gelijk antwoord.

 

 

 

Datum Brochure Schrijf u in
  • 24 PE punten Registerplein
  • Krijg inzicht in de rol van de Wet zorg en dwang voor professionals
Interview Aria van Straten Scheper advies checlist

Advies nodig?

De Quasir Academy is hét opleidingsinstituut voor professionals en organisaties op het gebied van klachtenmanagement, calamiteitenonderzoek en cliëntenondersteuning. Hebt u vragen over één van onze opleidingen of trainingen? Of wilt u scholingsadvies voor het verbreden en verdiepen van uw vakkennis? Neem gerust contact op met de Quasir Academy.
© Quasir BV Expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen Zorg en Welzijn 2021. Alle rechten voorbehouden.