Masterclass Teken je boodschap

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Duur

1 dag van 9.30 tot 16.30 uur

Duur

1 dag van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten

€ 475,- (btw-vrij)

Kosten

€ 475,- (btw-vrij)
Algemeen

Training ‘Teken je boodschap’

Vergroot de impact van je training, presentatie, begeleiding, advies en/of communicatie door middel van sprekende en eenvoudige tekeningen.

Achtergrond

In deze maatschappij, waarin we in verhoogd tempo leven en overspoeld raken door prikkels, kunnen we de informatie nog maar moeilijk filteren en vasthouden.

Er is meer nodig om het brein te stimuleren, aandacht vast te houden en te zorgen dat belangrijke informatie beklijft.

Als je jouw impact als trainer, coach, therapeut, docent of adviseur wilt vergroten, moet je ervoor zorgen dat je inspireert en het brein van de ander blijft prikkelen. Alleen zo zorg je ervoor dat wat er gezegd wordt op de juiste manier binnenkomt én beklijft.

Een hele simpele, praktische manier om dit te bereiken, is door jouw boodschap en/of die van de ander te ondersteunen met tekeningen!

Eenvoudige, verhelderende tekeningen als tegenhanger van saaie flip-overs, langdradige PowerPoints of een overkill aan verbale informatie.

Je brengt de essentie van je boodschap letterlijk in beeld, waardoor deze beter blijft hangen en de complexiteit van processen versimpeld wordt.

De eenvoud … minder is meer.

Door jouw boodschap zowel verbaal als visueel te presenteren geef je structuur en beeld aan je verhaal, waardoor de ander je beter volgt en er gemakkelijker met zijn aandacht bij blijft. Bovendien wordt de interactie bevordert. Of dit nou één op één is of in een groep.

Kortom: je zorgt er op een verfrissende manier voor dat jouw boodschap binnenkomt én blijft hangen bij de ander.

En het leuke is dat iedereen het kan leren!

Inhoud en opbouw training

De training Communicatie in beeld wordt aangeboden in een dag. Tijdens de training leer je als deelnemer je boodschap in beeld te brengen door simpele, sprekende tekeningen te maken tijdens je eigen verhaal en/of visuele presentatie.

Het in beeld brengen van de boodschap heeft meerdere doelen, zoals: complexe zaken eenvoudig maken, structureren van informatie, processen inzichtelijk maken, gezamenlijke visie neerzetten, betrokkenheid vergroten en als naslagwerk.

Het eerste dagdeel richt zich op het aanleren van de basisvaardigheden van zakelijk tekenen: het visueel alfabet, effect- en schaduwgebruik, inzetten van kleur, ontwerpen van een basispoppetje, uitbeelden van emoties en het vertalen van abstracte begrippen in symbolen.

Het tweede dagdeel van de training Communicatie in beeld gaat in op: het verder bouwen aan een beeldenbibliotheek, kaders en banners, de anatomie en opbouw van een visuele presentatie.

Wat leer je in deze training:

 • Het ‘waarom’ van tekenen;
 • Het visueel alfabet;
 • Impactvergroters: schaduw, arceren en kleur;
 • Geschreven tekst in combinatie met het tekenen;
 • Verhoudingen, attributen en tekstballonen.
 • Het ontwerpen van een eigen basispoppetje;
 • Het omzetten van (abstracte) begrippen in beeld;
 • Bouwen aan een beeldenbibliotheek.

Tijdens de training ben je 80% van de tijd zelf aan het tekenen! Na de training ben je in staat om jouw communicatie visueel te ondersteunen en kun je zelfstandig aan de slag in de praktijk!

Wil jij bovenstaande flappen kunnen maken? Het kan echt! Hopelijk hebben we je geïnspireerd en zien we je bij de training ‘Teken je boodschap’

Praktische zaken

 • Prijs € 425,00 btw vrij
 • Lestijden 9.30 – 16.30 uur; voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd
 • Locatie; trainingsaccommodatie Almere; Wisselweg 33
 • Maximale groepsgrootte 12 deelnemers
 • Na afloop ontvangt u een certificaat
 • Inbegrepen een materiaalset bestaande uit A4-formaat tekenschrift, hand-out Teken je boodschap, set van 12 stiften en een set professionele flip-over markers.

Accreditatie

Voor het kwaliteitsregister voor klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg bij Registerplein; 8 PE punten.

Contact

Siberta weet alles van onze opleidingen. Heeft u een vraag of wilt u ergens over sparren? Bel of mail met Siberta en u krijgt gelijk antwoord.

 

 

 

Datum Brochure Schrijf u in
 • 8 PE punten Registerplein
 • Leer de impact vergroten van je begeleiding, training, presentatie, advies en/of communicatie door middel van sprekende en eenvoudige tekeningen.
Interview Aria van Straten Scheper advies checlist

Advies nodig?

De Quasir Academy is hét opleidingsinstituut voor professionals en organisaties op het gebied van klachtenmanagement, calamiteitenonderzoek en cliëntenondersteuning. Hebt u vragen over één van onze opleidingen of trainingen? Of wilt u scholingsadvies voor het verbreden en verdiepen van uw vakkennis? Neem gerust contact op met de Quasir Academy.
© Quasir BV Expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen Zorg en Welzijn 2021. Alle rechten voorbehouden.