Training Juridische Kaders (onder andere Wkkgz)

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Locatie

De Schans 18-02; 8231 KA Lelystad

Duur

1 dag; 9.30 - 16.30 uur

Duur

1 dag; 9.30 - 16.30 uur

Kosten

€ 475,- (btw-vrij)

Kosten

€ 475,- (btw-vrij)
Algemeen

Introductie

Dit betreft één van de trainingen die onderdeel zijn van onze complete opleiding tot klachtenfunctionaris (KF) in de zorg, welzijn en het sociaal domein. Deze training is geaccrediteerd door Registerplein. Het volgen van deze trainingen is ideaal voor mensen die meer willen weten van het werk van de KF. De trainingen zijn tevens zinvol voor KF’en die hun vakkennis willen opfrissen en voor het behalen van PE punten. De trainers zijn zich ervan bewust dat veiligheid in de groep een vereiste is.

 

Doelgroep

Deze training is voor professionals in de zorg en welzijn die hun kennis willen verdiepen over het vak van KF. De KF heeft soms te maken met emotionele cliënten, waarbij klachten u persoonlijk kunnen raken. Het is een functie die daardoor vraagt om veerkracht, zelfstandigheid, betrokkenheid en inlevingsvermogen, en tegelijk om onafhankelijkheid, integriteit, onpartijdigheid en het nemen van professionele distantie. Tijdens deze training dient u in staat te zijn om functioneel feedback te geven, te vragen en te ontvangen en aan zelfreflectie te doen. Ook dient u goede schriftelijke communicatievaardigheden te hebben. Er wordt uitgegaan van een hbo denk- en werkniveau.

 

Doelstelling

Inzicht krijgen in de wet- en regelgeving waarmee de klachtenfunctionaris te maken krijgt in de zorg en welzijn, zoals de Wkkgz.

 

Resultaat

  • U beschikt over voldoende kennis van de juridische kaders binnen het vak van klachtenfunctionaris.
  • U weet uw kennis van relevante wet- en regelgeving toe te passen in de praktijk.

 

Accreditatie

Voor het kwaliteitsregister voor klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg bij Registerplein; 8 PE punten.

 

Contact

Siberta weet alles van onze opleidingen. Heeft u een vraag of wilt u ergens over sparren? Bel met Siberta en u krijgt gelijk antwoord.

Inhoud training Data Brochure Schrijf u in
  • 8 PE punten Registerplein
  • Geaccrediteerd door Registerplein
  • Wkkgz, Wvggz en Wzd
  • Rechten en plichten
  • Wet- en regelgeving in de praktijk
Interview Aria van Straten Scheper advies checlist

Advies nodig?

Bent u een zorgprofessional op het gebied van klachten, cliënttevredenheid, zorgkwaliteit en/of calamiteiten? Intervisie met een onafhankelijke coach levert inspirerende bijdragen op om uw werk nog professioneler te kunnen uitvoeren.
© Quasir BV Expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen Zorg en Welzijn 2021. Alle rechten voorbehouden.