logo
EXPERTISECENTRUM KLACHTEN, CALAMITEITEN EN GESCHILLEN ZORG EN WELZIJN

Calamiteiten


  • Heeft u een calamiteit?
  • Heeft u een arbeidsconflict?
  • Zoekt u een oplossing in een conflict in de maatschap?
  • Loopt de samenwerking stroef of is deze vastgelopen?

Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek heeft Quasir ervaren professionals in huis die op afroep kunnen worden ingezet bij een calamiteitenonderzoek. De onderzoekers van Quasir zijn gespecialiseerd in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Voor de rapportage wordt gebruik gemaakt van de PRISMA methodiek die erkend is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Bij conflicten kan Mediation kan uitkomst bieden. Voor Quasir zijn een aantal MfN-gekwalificeerde mediators werkzaam die u voor dit soort zaken kunt inschakelen. Ook hier biedt Quasir het onafhankelijk perspectief met ervaring in de zorg. Onze mediators kunnen u in een persoonlijk onderhoud informeren over de mediation diensten van Quasir.

Brochures abonnement en telefonisch advies
Voor de brochure over het abonnement onafhankelijk voorzitter calamiteitencommissie op afroep kunt u hier terecht. U kunt hier de brochure downloaden over de adviesdiensten van Quasir op het gebied van klachtenmanagement.

Voor informatie of advies over abonnementen, een lokale workshop of een voorlichtingssessie voor u zelf of uw functionarissen kunt zich hier aanmelden.

Opleiding tot calamiteitenonderzoeker en (onafhankelijk) voorzitter calamiteitencommissie
Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek dient u zich allereerst te bekwamen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Daarbij leert u de noodzaak om hierbij gangbare onderzoeksmethodieken zoals PRISMA en SIRE te hanteren. Juist daarom is het prettig en zinvol om samen met collega’s uit het veld deze deskundigheidsbevorderende opleiding tot calamiteitenonderzoeker zorg te volgen.

Bekijk hier meer informatie over de door Quasir aan te bieden opleiding tot calamiteitenonderzoeker.

Nieuwsbrief
Abonneer u op onze nieuwsbrief. Hier kunt u de laatste nieuwsbrieven bekijken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Quasir? Neem dan contact met ons op.